dům U Tří Uhrů

Dům se v pramenech objevuje prvně k roku 1400, samotný dům je samozřejmě starší, ve druhé polovině 14. století byl jednopatrový, 2. patro je patrně renesanční, barokní úprava pozměnila dispozici, při další úpravě – klasicistní kolem roku 1840 byla pořízena nová fasáda a pozměněna dispozice. Řadový třípatrový tříosý dům s prostou klasicistní fasádou. Přízemí je členěno lichou obloukovou arkádou, v krajních osách jsou pravoúhlé pískovcové portály, střed je novodobě upravený. Vstupní dveře jsou klasicistní, dvoukřídlé, s nestejně širokými křídly, klapačka má patku a profilovanou hlavici. Dveře mají klasicistní kování. Okna pater nasedají na kordonové římsy, jsou rámována páskovou šambránou a přímými nadokenními římsami. Interier: Dvoutrakt s gotickými sklepy s valenou klenbou, do pater vede klasicistní schodiště. Patra jsou bez zajímavosti.