dům V Kurníku

Na místě dnešního domu stály dva samostatné domy, které se v pramenech objevily už k roku 1400. Oba byly v době svého zboření na počátku 80.let dobře stavené. Přesto byly zbořeny a na regulované parcele vznikla roku 1885 novostavba. Řadový třípatrový dům s malým zastřešeným dvorkem a bočním křídlem. Uliční fasáda je sedmiosá, s krajními rizality. Přízemí, prolomené půlkruhově zakončenými výkladci pokrývá pásování. Vjezd do domu rámují pilastry nesoucí segmentový tympanon. První dvě patra rovněž pokrývá pásování, okna prvního patra mají trojúhelné frontony a dekorativní točenici v suprafenestře. Okna druhého patra jsou rámována páskovou šambránou s vrcholovým klenákem.Výrazná kordonová římsa odděluje třetí patro, jehož okna mají půlkruhové záklenky. Okno je rámováno pilastry, nesoucími archivoltu. Fasádu ukončuje vlys s konzolami, které nesou korunní římsu. Interer je bez zajímavosti. Dvorek domu byl zasklen, je využíván jako provozní zázemí.