Adamova lékárna

Novostavba z l. 1911-12 navázala na část předchozího objektu, z něhož se zachovaly gotické sklepy i značná část přízemí. Podkroví při Jungmannově nám. z r. 1937. Řadový pětipatrový dům prostupující hloubkou domu s čtyřkřídlovou dispozicí se středním dvorkem, v přízemí zastřešeným. Hlavní uliční průčelí je rozvrženo do dvou částí, pravé dominantní, vyjádřené výraznou secesní oválnou arkádou, nad níž se zdvihá věžový nástavec ateliéru s proskleným průčelím. Ve 2. p. segmentově vyklenutý arkýř nesený sochami atlantů, shora ukončený terasou. Na levé straně čtyřosá část, navazující na pravý díl bez výraznějšího členění. V přízemí na levé straně výkladec. V pravé části jsou polokruhově zaklenuté vstupy do lékárny. Zadní, odlišně řešená fasáda se obrací do Jungmannova náměstí. V interiérech se zachovala řada původních architektonických i uměleckořemeslných prvků a detailů.