dům U Tesařů

Řadový třípodlažní zděný omítaný dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele s vnitřním obdélným dvorem. Přízemí je prolomeno čtyřmi obdélnými osami, z nichž obě krajní tvoří vstupy do objektu. Střední dvě osy oken jsou lemovány šambranami, s hlavním klenákem v ose. Oba vstupní portály obdélné, pravoúhle zakončené, lemovány šambranami, s hlavním klenákem v ose (levý), nebo s římsou v nadpraží (pravý). Přízemí je bosováno, od patra odděleno profilovanou kordonovou římsou. Patro člení čtyři obdélné, pravoúhle zakončené okenní osy, lemované pilastry, držícími kladí, završené trojúhelnými frontony. Okna dosedají na průběžnou zalamovanou parapetní římsu, v parapetních výplních jsou obdélná vpadlá pole mezi pilastry. Pilastry oken jsou ve spodní části zdobeny kanelurami. Okenní osy 2. patra rovněž obdélné, pravoúhle zakončené, lemovány jednoduchými šambranami s ušima, zakončené jsou svrchními nadokenními průběžnými římsami. Okna dosedají na parapetní kordonovou konzolovou římsu. Fasádu završuje profilovaná korunní konzolová římsa s vejcovcem.