dům U Myslíků

Dvoupatrový objekt - 1377 a 1380 dva domy, spojené 1415. Čtyřkřídlá dispozice se zkoseným nárožím a středním dvorem. Průčelí do Myslíkovy ul. je jedenáctiosé, okosené, tvarově oddělené nároží trojosé. V patrech jej člení vysoký řád dórských pilastrů, okna v lizénových rámech, v 1. patře s přímými frontony; v ose portál vjezdu sklenutý stlačeným obloukem, v obdélném rámu, s výraznou secesní úpravou. Nad korunní římsou v ose zděný kasulový vikýř s volským okem, střecha mansardová. Průčelí do Černé ul. je šestnáctiosé, mimo parapetní a nadokenní římsy 1. patra bez členění, střecha sedlová s řadou vikýřů. Vjezd z Černé v ose, segmentový. přízemí klenuto většinou plackami na pasech, zčásti segmenty, část novodobě upravená (plochostropá). Sklepy dvoupatrové, částečně středověkého původu. Mnoho fází přestaveb - gotická, renes. 1579 - 93 a 1634. Barokní - počátek 18. století, klasicistní kolem roku 1816, tehdy dům zvýšen o patro. Klasicistní přestavba křídla do Černé 1834 - 37. Vnitřní dispoziční úpravy 1861, adaprtace přízemí a vjezdu po 1922. Rozsáhlá moderní adaptace a modernizace celého domu po roce 1998, pavlače ve dvoře zcela novodobě přetvořeny.