dům U Šťastných

Řadový třípodlažní zděný omítaný dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele s vnitřním obdélným dvorem. Mansardová střecha krytá pálenou taškovou krytinou. Přízemí je prolomeno čtyřmi obdélnými osami, z nichž druhou zprava tvoří vstup do objektu. Jsou všechny lemovány šambranami, s hlavním klenákem v ose. Ostatní osy jsou okenní a nevyužívaného vstupu. Přízemí je bosováno, od patra odděleno profilovanou kordonovou římsou. Patro člení čtyři obdélné, pravoúhle zakončené okenní osy, lemované šambranami a pilastry, držící spolu s konzolami průběžnou nadokenní římsu. Okna dosedají na průběžnou zalamovanou parapetní římsu, v parapetních výplních jsou obdélná vpadlá pole mezi pilastry. Okenní osy 2. patra rovněž obdélné, pravoúhle zakončené, lemovány jednoduchými šambranami, zakončené jsou svrchními nadokenními průběžnými římsami. V parapetních výplních dochovány v obdélném vpadlém poli kruh s rozetou. 3. patro v mansardové nástavbě, ve střeše prolomena čtyři obdélná okénka. Fasádu završuje profilovaná korunní římsa se zubořezem.