hotel U Ouličnejch, U Zeleného orla

Nárožní čtyřkřídlý čtyřpodlažní objekt bývalého hotelu de Saxe dodatečně propojený se sousedním čp. 1394 v Senovážné ulici. Proporčně a stylově kvalitní historizující průčelí si v parteru uchovalo prvky starší klasicistní stavby segmentově ukončených oken a vjezdu, parter tvoří zároveň s 2.NP vysoký bosovaný sokl, ukončený kordnovou římsou, na které spočívají pilastry vysokého řádu. Kolem všech křídel obíhají pavlače. Z Hybernské ul. klenutý hlavní vjezd ústí do sloupového vestibulu. středového průjezdu Frenzelovy budovy v Senovážné. Přízemí je klenuto valeně a plackami, v bývalé kavárně v přízemí je šest sloupů krytých obložením. Vzhledem k tomu, že v době provádění průzkumu nebyl umožněn přístup do objektu, nebylo možno ověřit rozsah autentických uměleckořemeslných prvků v interieru, ani charakter a hodnotu přístaveb ve dvoře. Symetricky koncipované klasicistní průčelí do Senovážné ulice bývalého čp.1394 je typově příbuzné s čp.1035 v ulici Na Poříčí, který je dílem téhož autora. /podle UPP, ed. R. Baťková, Academia, Praha 1998/