činžovní dům

Dům čp. 2034, na pozemku č. parc. 1356 a pozemek parc.č. 1356 Reprezentativní secesní činžovní dům s obchodními prostorami v přízemí byl postaven podle plánů stavitele a současně stavebníka Ferdinanda Štěpánka z roku 1908. Jedná se o nárožní čtyřpatrový dům s okoseným nárožím. Průčelí do ulice Na Výtoni je pětiosé, členěné dvěma arkýři. V 1. ose zprava jsou ve 2. a 3. patře drobné balkony. Arkýř je též na okoseném nároží. Průčelí do ulice Na Hrobci je v zásadě šestiosé. Levou krajní osu z větší části zaujímá reliéfní výzdoba s ústředním motivem sv. Václava na koni. V roce 2010 byla osazena pamětní deska připomínající vznik domu r. 1908 a rekonstrukci v r. 2010. Fasády jsou zdobeny secesními dekorativními prvky, průčelí jsou završena 4 polygonálními štíty a částečně atikovými podstavci. Ve štítu nad průčelím do ulice Na Hrobci je datace L.P. 1908. Dvorní fasáda je jednoduchá (pouze drobné balkony), střecha sedlová, na nároží zvalbená, krytina z pálených tašek. V interiéru jsou klenuté stropy (v suterénu segmentové), v přízemí se štukovou dekorací. Dochováno terazzo na podlaze, původní dřevěné dveře s leptanými skly (průchod z vestibulu do rpostoru schodiště). Schodiště půlkruhové, s dekorativním zábradlím. Dochovány další prvky interiéru: dřevěné vstupní dveře do bytů včetně zdobených supraport, kovvoé nárožní lišty, okenní výplně s kováním, štuková výzdoba stropů v bytech aj.