kostel sv. Václava

Kostel sv. Václava s funkčním hřbitovem je situovaný na mírném návrší v jižní části obce. Kostel je obklopen hřbitovem vymezeným ohradní zdí s branou situovanou na severní straně areálu. Je atypickou neorientovanou stavbou, jejíž presbytář v šířce lodi směřuje k jihu. Vstup je od severu přes předsíň. Půdorysně jednoduchá obdélná stavba má k západnímu průčelí přilehlou hranolovou věž s bedněným zvonovým patrem. Do východní zdi kostela je vsazena skupina renesančních náhrobníků, další náhrobníky jsou v nikách v bočních stěnách předsíně. Interiéry kostela jsou plochostropé. Presbytář je od lodi oddělen užší zdí se stlačeným vítězným obloukem. Severní část lodi zaujímá dřevěný kůr, jehož poprsnice ve střední části obloukově vystupuje do prostoru lodi. Stanovou střechu věže a sedlovou střechu lodi a presbytáře kryjí šindele./ Předmětem ochrany je kostel s přilehlou zvonicí, ohradní zeď a dané pozemky.