činžovní dům

Řadový činžovní šestipodlažní dům o šesti okenních osách. Jedná se o trojtraktovou dispozici na obdélném půdorysu s dvorem do písmene U. Suterén je od zvýšeného přízemí oddělen balustrovou římsou. V ose průčelí vstupní portál, pravoúhle zakončený, s půlkruhovým nadsvětlíkem. Z něj vychází hranolový arkýř, vybíhající v úrovni 1. a 2. patra. Okna přízemí půlkruhově zakončená, s maskaronem v ose. Okna pater pravoúhle zakončená, s šambranami a průběžnými nadokenními římsami, resp. navíc s volutovým nástavcem na římse. Horizontálně průčelí členěno kordonovými římsami. Ve spodní části fasády pásová bosáž, ve střední obklad cihlami s nárožní armaturou, ve svrchním šestém podlaží fasáda zdobena figurálními sgrafity s husitskou tématikou.(Původní název ulice byl Táborská). Fasáda završena třemi volutovými štíty, po jejich stranách čučky. Vstupní prostor schodiště je zaklenut křížovými klenbami na přízedních pilastrech. Hlavní schodiště domu s ozdobným litinovým zábradlím. Dvorní fasáda hladká. Dvůr nezastavěn. Na dvůr na balkony se otevírají v každém patře secesní dveře s vitrajemi. Dochovány secesní zárubně bytových dveří. Nad mezipodestami schodiště zrcadlové klenby.