činžovní dům - internát

Pův.dvoupatrový dům s nástavbou 3. p. má devítiosou fasádu se dvěma postranními risality, které jsou v patrech monumentalizovány přízedními pilastry a lisenami mezi okny a římsou s kladím. Ve střední ose přízemí je umístěn vstup s jednoduchou štítovou supraportou. Část dvora je zastavěna přízemní budovou se střešní terasou,jejíž místnosti klene nízce nasazená valená klenba. Dům jednoduché dvoutraktové dispozice je podsklepený řadou klenutých místností s výsečemi.V přízemí prochází středem úzká vstupní chodba,která vede ke schodišti na půdorysu U.Patra jsou plochostropá. Kromě jednoduchého kovového zábradlí se pův. prvky v interiéru nedochovaly. Po vzniku ČSR v r. 1918 převzala dům Česká katolická charita a zřídila v něm "Dívčí domov". R. 1924 provedena nástavba 3. p. a přístavba přízemní dvorany podle plánů T. Šaška. Za 2. svět. války sídlil v domě "Haus des Studentenwerkes", pro který se v r. 1943 upravovala kaple na ložnice. Po válce fungoval dům jako zařízení Katolické charity, stavební úpravy nejsou vyjma r. 1963 (přízemí) doloženy.