Autoklub ČR

Řadový dům dvoutraktového základu s halovým rozšířením do pův. dvorního prostoru, dvouetážově podsklepený, krytý sedlovou střechou na čelním dvoutraktu a převážně plochými střechami v dalších partiích. Hl. průčelí je devítiosé, čtyřpatrové s ustupujícím podkrovím. Čtveřice hranolových pilířů podpírá v 1. p. pětiosý výrazně vystupující arkýř, nesoucí ve 2. p. balkonovou terasu. Další balkon v celé šíři průčelí lícuje s vystupující čelní terasou před podkrovím. Vysoké lizeny rámují z obou stran celé průčelí, systém nižších lizen a mezipatrových výplní spojuje do celku vždy dvě patra. Na dvorní straně upoutá zejména okrouhlý zavěšený risalit na 2. p. sálového risalitu a skleněná kopule novodobé vinárny na jeho vrcholu. Mezi interiéry náročné architektonické úpravy (kamenné a dřevěné obklady) vyniká vedle nástupních prostor zejména hl. dvouetážový sál s půlkruhovým závěrem a pódiem čočkového půdorysu, obklopený řadou oblých pilířů, nesoucích obvodovou galerii.