Pražská akciová tiskárna

Budova zničena. Pozemek zůstává součástí KP. Objekt sestával z uličního třípodlažního křídla administrativního charakteru a dvorního traktu tiskárny. Široké symetricky koncipované průčelí ve stylu geometrizující secese (samostatně řešená přidružená část vpravo navazuje na ČTK) směřující do Opletalovy ulice má v krajních osách umístěny segmentové vstupy. Okraje průčelí jsou zdůrazněny mělkými rizality, ukončenými šestiboce zalamovanými štítovými nástavci. Kvalitně provedené jemně modelované kompoziční prvky uplatňující geometrizující tvarosloví v rámcích jsou provedeny v umělém kameni. Tříramenné schodiště s kovaným zábradlím, v koutech zrcadla vynášené sloupy, je bezpochyby pozůstatkem starší fáze stavebního vývoje budovy. Stavební i funkční součástí objektu a nedílnou součástí prohlášené památky byla dále nejmladší součást areálu - tovární dvorní budova tiskárny, představovala typ industriální architektury halového charakteru v samém centru města.