banka

Řadový pětipodlažní dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele. Hlavní průčelí ve střední části členěno rizalitem, zasahujícím přes tři okenní osy. V jeho středu vstupní portál, pravoúhle zakončený, lemován ostěním, nad ním půlkruhový nadsvětlík. Ten lemován po straně dvojicí atlantů, nesoucích balkon 3. podlaží s ozdobnou mříží. Nad balkonem půlkruhově zakončené vysoké okno, lemované sloupovou edikulou, nad ním rovněž menší balkon. Rizalit završuje kupole, před níž je mohutná profilovaná zalamovaná římsa se středním segmentovým frontonem. Přízemí je členěno pásovou rustikou a prosklenými výkladci. Od patra odděleno profilovanou kordnovou římsou. Okna patra se stlačenými oblouky, ve vyšších patrech obdélná, pravoúhle zakončená, s ostěním s ušima, s parapetními výplněmi, některá okna honosná, zdobena pilastrovou edikulou s rozeklaným frontonem a s předstupujícími balkonky. Vstupní chodby zdobeny štukovými reliéfy. V zadní části parcely rozsáhlá obdélná dvorana, zasahující přes dvě podlaží, se svrchním ochozem po celém jejím obvodu. Ochoz na arkádách, posazených na systém pilíř-sloup, který se střídá s pouhým pilířem. K ní vede honosné reprezentativní tříramenné schodiště se štukovou výzdobou. Autorem sochařské výzdoby je Antonín Popp.