pojišťovna Assicurazioni Generali

Nárožní pětipodlažní trojtraktová budova na obdélném půdorysu se dvěma ústředními nezastavěnými obdélnými dvory. Hlavní průčelí do Václavského náměstí je zdůrazněno středním rizalitem, podtrženým předstupujícím balkonem, lemovaným vysokým sloupovým řádem. Přízemí je členěno pásovou rustikou, v ose je prolomen pravoúhle zakončený vstup, lemovaný sloupovou edikulou, završenou rozeklaným frontonem, nad ním půlkruhový nadsvětlík. Dále v přízemí prosklené výkladce. V ose třetího podlaží konvexně prohnutý balkon, nesený protáhlými konzolami,po stranách dvě sochařské figury. 3. a 4. podlaží v ose nad balkonem prolomeno okny, celek balkonu s dvěma patry oken lemován vysokou edikulou, tvořenou po stranách dvěma sloupy, završenou rozeklaným frontonem. Navrchu průčelí na ni navazuje kupole se sochařskou výzdobou. Okna fasády pravoúhle nebo segmentově zakončená, lemována šambranami, stěny pater zdobeny vysokým pilastrovým řádem, z výzdobných prvků- nad okny rozeklané frontony, maskarony, kartuše, držené andělíčky, vegetabilní motivy. Fasáda do ulice Jindřišská obdobně členěna, v patře jednoosé balkonky s ozdobnými mřížemi, v rizalitu, završeném volutovým štítem, nápis Assicurazioni Generali. Patra vzájemně dělena kordonovými římsami. Fasáda završena balustrovou atikou.V interiéru bohatě štukem a mramorovým obkladem zdoben vstupní vestibul a reprezentativní trojramenné schodiště do patra s ozdobným zábradlím. Další schodiště se zdobným zábradlím při vstupu z Jindřišské. Sochařská výzdoba od B. Schircha, S. Suchardy, Procházky a Č. Vosmíka.