bankovní dům

bývalý Poštovní šekový úřad. Nárožní čtyřkřídlá pětipatrová palácová dispozice kolem ústředního obdélného dvora. Dvůr je pojat jako dvorana s prosklenou střechou. Jedná se o železobetonovou pilířovou konstrukci s cihelným výplňovým zdivem. Hlavní monumentální průčelí je obloženo kamenem. Je zdobeno systémem vysokých přepásaných kamenných pilastrů, řazených vedle sebe. Mezi nimi jsou prosklené prostory pro okenní osy. Fasáda vrcholí ve střední části stupňovitým štítem, v jehož středu se nachází český dvouocasý lev. Průčelí vytvořeno v monumentálním novoklasicismu, charakteristickém pro období 20. let 20. století. Parter je členěn prosklenými výkladci. V ose průčelí je vstupní portál, pravoúhle zakončený, tvořený dvěma mohutnými sloupy a překladem. Na překladu dva čtvercové figurální reliéfy. Parter od patra dělen vyloženou kordonovou kamennou římsou. Průčelí do Štěpánské ulice je členěno střídměji, místo pilastrů se objevují jednoduché lizény, které jsou horizontálně předěleny obdélnými kamennými pásy. Mezi lizénami opět otvory pro okenní osy. Průčelí se na nároží zajímavě zalamuje. V interiéru v přízemí se nachází reprezentativní vstupní hala s pilíři, obloženými mramorem. Tříramenné kamenné schodiště je umístěno v pravé části od vstupní haly.