palác Alfa, U Stýblů

Budova v řadové zástavbě, v přední části osmipodlažní,v zadní sedmipodlažní. Obrys parcely i celého domu je výrazně hloubkový, v přední části s pasáží navazující na centrální dvoranu ukončenou nad 1. p., přičemž výš pokračuje vnitřním dvorem. Dvoranou se prochází do zadní části parcely s nízkými hloubkovými křídly po stranách, která ústí do Františkánské zahrady. Z dvorany přístupné bývalé kino Alfa situované do dvou suterénních podlaží pod dvoranou. Prodejny po obvodu dvorany i pasáže s původními výkladci z doby výstavby. Hl. průčelí je široké pětiosé, v přízemí v hl. ose vstup do pasáže. Z průčelí vystupuje ve 2. a 4. ose hmota průčelí formou arkýřů. Průčelí maximálně proskleno průběžnými pásovými okny, zalamujícími se do arkýřů. Dispozici vytvářejí čtyři křídla vymezující v přízemí a 1. p. dvoranu a v horních patrech vnitřní dvůr, k němu na zadní straně připojena hloubková křídla. Palác konstrukčně proveden jako železobetonový skelet s příčnými křídly, příčný dvoutrakt s hloubkovými jednotrakty s konsolovým vyložením. V interiérech je cenné členění stěn pasáže a dvorany, vesměs s pův. výkladci, vstupními dveřmi do kina, s pův. obklady schodišť, detaily mříží po obvodu výtahových šachet, s mosaznými madly hl. schodišť včetně obkladu a pův. dlažeb mimo dvoranu přízemí.