městský dům

Nevelký dvoupatrový lichoběžný dům, krytý mansardovou zvalbenou střechou, tvoří spolu s domem čp. 759 volně stojící domovní blok na Jungmannově náměstí. Do náměstí se obrací třemi hladkými průčelími, která obíhají jednotně řešené patrové římsy a římsa korunní, okna nasedají na římsy parapety s vpadlými poli, rámují je stuhové šambrány s uchy. Nejzdobnější je pův. vstupní sev. fasáda, šestiosá, s risality v krajních osách, okna 1. p. ukončují segmentové a trojúhelné římsy v rytmu A-B-A-A-B-A se štukovými vykrajovanými poli v suprafenestrách. Nad 2.-4. osou nasazen štítový nástavec po stranách s křidélky, ukončený segmentovou římsou. Vých. průčelí je čtyřosé, s krajními osami lichými, již. průčelí čtyřosé s jednou osou sdruženou ve společném orámování. Zde vstup s dvoukřídlými dveřmi. Při záp. straně domu se nacházejí dva nevelké sklepy, častečně valeně, částečně segmentově klenuté. Dispozice přízemí je dnes poznamenaná mladšími přestavbami a přesunutím domovního vchodu na již. stranu. Místnosti přízemí jsou klenuté, patra plochostropá.