pojišťovna Riunione Adriatica di Sicurtą

Ze tří stran volně stojící dům skeletové konstrukce, nevýrazný L půdorys složený z čelního trojtraktu a levého dvoutraktu, dva suterény, s plochou střechou, 5 pater s ustupujícím patrem za čelní terasu. Nároží se čtyřbok. věžicí, která je podepřena konsolami obloukového obrysu a proniká od 1. p. jako slepý arkýř 1. osou hl. průčelí a v podobě dozadu protaženého hranolu vystupuje nad úroveň podkroví. Obě průčelí (hl. pětiosé a boční trojosé), od výše 2. p. osmiosé a šestiosé, mají shodné povrchové členění.Přízemí v tmavším kamenném obložení vyplňují krámské výkladce a portály, ve 3.ose hl. průčelí vrata před dnes uzavřenou pasáží. Plocha 1.- 5. p. ve světlejším kamenném obložení provázána bosovanými lisenami. Šestidílná okna 1. p. vystupují z líce fasády na způsob nízkých arkýřů se zaoblenými rohy, kryta měděným oplechováním. V každé ose 2.- 5. p. vždy dvě přibližně čtvercová okna v prostém hranolovém zarámování. Korunní římsa má hranolový tvar stejně jako římsa nad ustupujícím patrem. Parapet před ustupující terasou složen z kvádrů a plochých desek, střídajících se v rytmu vertikálního členění celé fasády. Tělo nárožní věže nese ve výši 2. p. plasticky vystupující desku s reliéfem benátského lva, letopočtem 1838 a nápisem RIUNIONE ADRIATICA DI SICURTA. Na úrovni ustupujícího patra je zavěšen malý balkónek. Vrcholový hranol věže zvýrazňují římsy, puristicky stylizované hodiny a nad úroveň věže z jejích boků vystupující vlajkové žerdě. Na zadní straně domu obrácené do příchodu k fr. zahradě ustupuje opět podkroví za čelní terasu.