činžovní dům

Neorenesanční řadový třípatrový nájemní dům z let 1884-1885 stojí na pohledově exponovaném místě ve Vodičkově ulici. Dům stojí na parcele nepravidelného půdorysu. Dvoutraktová část je orientována do ulice a zastřešena sedlovou střechou, schodišťový trakt je orientován do dvora a zastřešen pultovou střechou. Půdorysná kompozice domu vychází z přizpůsobení nepravidelné úzké středověké parcele; v přízemí je umístěn vedle vstupního vestibulu obchod do hloubky obou traktů, vedle oválu schodiště je umístěn sklad, náležející k obchodu. V patrech jsou byty se vstupem z podesty schodiště. Dům je podsklepen, sklepy mají segmentové klenby. Hlavní uliční průčelí je komponováno symetricky. Mezi okny v 1. patře je nika se sochou Lumíra, v patře nad ní vystupuje z fasády oválné zrcadlo. Nad okny 2. patra je vlys s nápisem: KNIHKUPECTVÍ/A.REINWART/NAKLADATELSTVÍ.