kaple sv. Václava se sochou sv. Jana Nepomuckého

Kaple sv. Václava je situována ve výrazné poloze uprostřed návsi. Drobná zděná orientovaná stavba na obdélném půdorysu se zaoblenými nárožími. Je krytá sedlovou střechou, nad pravoúhlým závěrem s valbou, na hřebenu střechy polygonální sanktusník s jehlancovou oplechovanou stříškou. Krytina tašky bobrovky. Vstupní západní průčelí vrcholí trojúhelným štítem, obtaženým profilovanou štukovou lištou. Fasády hladké, členěné přestupujícím soklem a profilovanou korunní římsou. Vstup v západním průčelí kamenným, druhotně osazeným barokním portálem, respektive jeho částí, s akantovou ornamentikou ve cviklech. Vynecháním střední části původní půlkruhové archivolty vzniká dojem lomeného portálu. Dveře klasicistní dvoukřídlé kazetové s plastickými růžicemi a květy, s nadsvětlíkem. Nad vstupem kruhové okno v hluboké špaletě. V závěru kaple mělká konchou sklenutá nika (v ní druhotně osazena na soklu kopie černé Madony, zhotovená ak. malířem Šindelářem podle originálu sochy v Rooseveltově ulici v Plzni), nad ní slepé kruhové okénko. V bočních stěnách kaple po jednom vysokém obdélném okně s hrotitým záklenkem a cihelným parapetem.