činžovní dům

Řadový činžovní šestipodlažní dům o čtyřech okenních osách na místě zbouraného barokního domu U komínků, zaniklém v rámci asanace Podskalí. Jedná se o trojtraktovou dispozici na obdélném půdorysu s obdélným dvorem. Hlavní fasáda do ulice hladká, členěna po stranách dvěma mělce vyklenutými segmentovými arkýři, probíhajícími od prvního do třetího patra. Jsou zakončeny pultovou plechovou stříškou. V ose průčelí vstupní portál, lemovaný skulpturami atlantů, držících mohutné kladí.Zvýšené přízemí od prvního patra odděleno kordonovou římsou, která je pod arkýři profilovaná. Na fasádě nápisová deska s rytým portrétem Viléma Zítka a textem: "V tomto domě žil v letech 1920-1956 slavný český operní pěvec Vilém Zítek". Vstupní prostor schodiště se štukovou výzdobou stěn a stropu, stěny ve spodní části obloženy černými a zelenými kachlemi. Nad vstupem tři obdélná okénka s vitrajemi. Hlavní schodiště domu s ozdobným litinovým zábradlím, na mezipodestách dochována secesní geometrická dlažba. Na mezipodestě mezi přízemím a 1.p. malba na skle s vedutou Karlštejna. V každém patře dvě obdélná okénka se štukovými šambranami. Dvorní fasáda hladká, kolem oken a v parapetních výplních zdrsněná omítka. Dvůr nezastavěn. Na dvůr na balkony se otevírají v každém patře secesní dveře s vitrajemi a malbou na skle.