dům U Růžičků

Měšťanský renesanční dům vznikl spojením dvou gotických objektů (zachovány v suterénech) jako jednopatrový s přízemními dvorními bočními křídly. Nalezeny zbytky 20 jirchářských kádí. V klasicismu křídla protažena, nastavěna o patro a upravena uliční fasáda. Ve 20.století jen drobné úpravy, objekt při zapsání zachován v klasicistní podobě. V roce 1998, již jako zapsaná památka, objekt radikálně přestavěn, nastavěna 2 patra a zastřešen dvůr. V současné době existuje na parcele č. 920 jedno společné čp. 192, zahrnující dřívější čp. 192, 193, 194. Objekty v ÚSKP stále evidovány samostatně: býv. čp. 192-r.č. ÚSKP: 39894/1-1096 býv. čp. 193-r.č. ÚSKP: 39896/1-1097 býv. čp. 194-r.č. ÚSKP: 39898/1-1098