činžovní dům

Novobarokní kancelářský objekt se secesními dekorativními detaily z roku 1903. Objekt byl postaven po demolici domů čp. 111 a 112. Řadový dům dvoutraktové dispozice s krátkým levým křídlem, v kterém je schodiště na oválném půdorysu. Průčelí čtyřpatrové s podkrovním ateliérem, tříosé. Klenutý domovní portál s barokizující mříží, střední osu od 1.patra prostupuje segmentový arkýř na široké konzole. Na arkýři ve 3.patře otevřený balkon s kovaným bohatým zábradlím. V 1.patře po stranách arkýře rovněž balkony s tepaným zábradlím. Nad krajními osami v podkroví symetrické štíty završené volutami na rozlomených frontonech. Střecha podkroví tvořena ateliérovým prosklením - stěna zakřivena do tvaru střechy. Domovní chodba a vestibul s hladkými pilastry a štukovou výzdobou, pamětní deska sochaře O. Gutfreunda. Hala za vstupními dvoukřídlými dveřmi s oválným oknem v nadsvětlíku má půdorys s oválnou apsidou. Nástropní prosvětlená plocha. V závětří i hale a na podestách schodiště dlažba Rakodur (dekorativní mozaiková). Žulové křivočaré jednoramenné oválné schodiště. Obklad soklu chodby a haly oranžovohnědým leštěným kamenem, tentýž na parapetu nik na schodišti.