Trautmansdorfský palác

Nárožní ctyřkřídlý dvoupatrový dům. Hlavní průčelí se šikmo obrací do náměstí. Je šestiosé, s pískovcovým barokním portálem ze 2. poloviny 17. století. Portál je rámován plochými pilastry s jónskými hlavicemi nesoucími kladí, které nese segmentový tympanon s trauttmannsdorfským znakem. Přízemí hlavní budovy pokrývá pásování, nad okny jsou mohutné štukové klenáky. Nad vysokými okny prvního patra jsou zašpičatělé suprafenestry. Ve dvou frontonech nad portálem jsou vložena štuková zrcadla s červenou plochou. Fasádu završuje trojúhelný tympanon v rozsahu čtyř os. Fasády obou křídel jsou hladké. Na dvorních fasádách obíhají pavlače nesené kamennými krakorci. Pavlače chrání klasicistní prutové zábradlí s prstenci. Přízemí hlavní budovy je klenuté valenými klenbami s lunetami, ve východním křídle jsou stlačené valené klenby s lunetami a klenby křížové. V jižním křídle byla původne stáj s půlkruhovou valenou klenbou s trojúhelnými lunetami. Patra byla narušena pozdejšími úpravami.