dům U Zelené boty

Čtyřpatrový řadový dům stojí na malinké parcele nepravidelného půdorysu. Uliční fasáda má tři osy. V přízemí jsou dva segmentově ukončené výkladce, mezi nimi je úzký vstup s nadsvětlíkem chráněným kovanou mříží. Vysoká okna jsou rámována páskovou šambránou, parapetní římsu nesou dlouhé konzoly s čabrakou, v parapetu je štukové pole. Nadokenní římsu nesou protáhlé konzole. Nad římsou se zvedá ještě podkrovní dvouosé patro a nad ním trojúhelný štít s oválným okénkem. Dispozice interiéru pochází až z přestavby roku 1800. Určující je tříramenné pilířové schodiště, pilíře probíhají všemi patry, jsou zdobeny čabrakovými motivy. Přízemí je klenuto valenými klenbami s pětibokými lunetami. Sklep je situován při ulici, je klenut z lomového zdiva.