dům U Nevěsty

Trojkřídlý třípatrový dům stojící na nepravidelné parcele/západní dvorní křídlo patřilo původně k čp.164). Čtyřosá pozdně barokní fasáda má pravidelné členění systémem lisénových rámců a říms. Do dekoru pronikají rokokové motivy. V přízemí jsou čtyři obloukově ukončené výkladce a vstup. Dveře jsou dvoukřídlé, pobíjené, s profilovaným klenákem, ve střední části se obloukovitě zvedajícím. Nadsvětlík je chráněn kovanou dekorativní proplétanou mríží s lístečky. Okna prvního patra jsou zvýrazněna segmentovými a trojúhelnými římsami, pod nimi jsou štukové kartuše s páskovým ornamentem. Okna vyšších pater jsou rámována páskovými šambránami s uchy s kapkami s motivy čabrak. Nad korunní římsu vystupují tři štíty – střední větší ukončený segmentovou římsou, boční menší s římsou do trojúhelníka. Dům má drobný dvorek. Východní křídlo má ve dvou patrech dvouosé pavlačové arkády, pavlač jižního spojovacího křídla je nesena pilíři. Pavlače jsou chráněny prutovým zábradlím. Interiér: Průjezdem (s téměř půlkruhovou valenou klenbou) se prochází do dvora a také z něj vychází schodiště do pater a do sklepa. Vlevo od průjezdu je dvoulodní sín se šesti poli křížové klenby sklenuté na dva toskánské sloupy. Ostatní prostory jsou klenuty valenými klenbami s lunetami. Schodiště do pater je pilířové – s dvojicí pilířů. Patra jsou nezajímavá. Pod domem jsou tři skupiny sklepu – pod hlavní budovou, pod jižní částí východního křídla a pod západním dvorním křídlem.