dům U Bílé botky

Dům stojí na plně zastavěné téměř obdélníkové parcele, má pouze světlíkový dvorek. Dům je trojosý, na jedné straně předstupuje uliční čáru v rozmezí jedné okenní osy. V přízemí má na krajních osách dva půlkruhově zakončené kamenné portály s vrcholovými klenáky. Mezi nimi je pravoúhlý kamenný vstupní portál s nadsvětlíkem Nadsvětlík je chráněn mříží. Dveře do domu jsou klasicistní, svlakové s motivem slunce. Nad portálkem je v obdélné kartuši novodobě provedené domovní znamení. Šestitabulková okna v patrech jsou osazena v líci, rámována profilovanou páskovou šambránou, v suprafenestře zakončené přímou římsou mají rozetové terče. Interiér: Středem domu prochází chodba, která ústí do šnekového schodiště. Boční prostory jsou zaklenuty valenou klenbou. Patra jsou nezajímavá. Při ulici je gotický valený sklep.