dům U Zlaté studně

Nárožní třípatrový dům na nepravidelném půdorysu sledujícím zvlněnou uliční čáru. Nárožní fasádu v přízemí prolamuje segmentově zaklenutý opukový bosovaný portál. V patrech okolo oken má bohatou figurální štukovou výzdobu. Po stranách oken 1. patra jsou postavy sv. Šebestiána a sv. Rocha. Ústředním motivem je tepaný měděný medailon s bustou Madony s Ježíškem obklopenou hvězdou. Po stranách hvězdy se vznášejí dva andílci v obláčcích, kteří nesou nad Madonou korunu. Dole pod nimi sedí dvojice korunovaných lvů. Reliéf završují na obláčcích vznášející se postavy sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého. Po stranách oken dalšího patra stojí postavy sv. Ignáce a sv. Františka Xaverského. Výzdobu dovršuje reliéf sv. Rosálie nad okny. Fasádu završuje volutový štít. Fasáda do Karlovy ulice má v přízemí kamenný pravoúhlý renesanční pulkruhově zaklenutý portál a torzo gotického portálku. Patra jsou oddělena štukovou římsou. Okna 1. a 2. patra jsou rámována páskovou šambránou, okna 3. patra jsou výrazně menší bez šambrány. Fasádu završuje několik trojúhelných štítů. Fasáda do Seminářské ul. je členitá, v pravé části je v přízemí půlkruhový portálek. V patrech je nad půdorysným zalomením fasády zděná pavlač nesená krakorci, s klasicistním zděným zábradlím v obou patrech. Levou část fasády tvoří mírně vyklenutý arkýř na krakorcích. Sklepy neodpovídají dispozici přízemí, jsou částečně dochované se středověkými klenbami a s fragmenty gotických portálků. Přízemí je zaklenuto pozdně renesanční klenbou s výraznými hřebínky. Obdobné klenby jsou i v 1. patre.