činžovní dům

Řadový dům trojtraktové dispozice se sedlovou střechou. Hlavní průčelí je čtyřpatrové a šestiosé. Pravá osa bosovaného přízemí je prolomena edikulovým portálem s trojúhelným frontonem. Na pilastrech jsou tabulky, nesoucí vlevo monogram AMF a vpravo letopočet 1878. Ve vlysu je tabulka se starým smíchovským číslem 467, po stranách korunované ženské hlavy. Okna v přízemí mají šambrány s uchy, v rustikovaném 1. a 2. patře jsou okna chráněná trojúhelnými (1. a 3. patro) a segmentovými frontony (2. patro). Okna 4. patra doprovázejí sgrafita s groteskovými obrazy, uprostřed je kartuš s monogramem AMF, na krajních pilířích jsou malé tabulky s letopočty. Vestibul kryjí čtyři pole hlubokých kaset, boční stěny člení korintské hlavice završené pilastry s píšťalami na dolní částí dříků, slepé arkády mezi nimi mají ve vrcholech archivolt volutové klenáky se lví hlavou. V letech 1994 až 1996 prošel objekt celkovou rekonstrukcí (arch. Jiří Kripner), za dvorní fasádou byla snížena garáž, krytá terasou se zahradní úpravou (Stanislav Babka), při níž byly využity některé autentické starší prvky (kovové zábradlí, litinová pumpa).