měšťanský dům

Obytný klasicistní dům na parcele, do které zasahoval ve středověku zničený arcibiskupský dvůr, vybudovaný podle plánů Jana Bělského z r. 1846. V r. 1932 byla upravena garáž v přízemí, další změny jsou datovány do l. 1956 a 1966. Úzký klasicistní dům o 3NP na malé obdélné parcele se do Dražického nám. obrací sedmi pravidelně rozmístěnými okny. Průčelí má přízemí členěné pásovou rustikou a oddělené profilovanou kordonovou a průběžnou podokenní římsou od pater. Zcela vlevo je domovní vstup s pozdně klasicistními dvoukřídlými dveřmi, vpravo se nalézá garážový vjezd. Okna 2.NP bez šambrán kryjí přímé nadokenní římsy vynesené volutovými konzolami. Okna 3.NP mají jen podokenní římsy. Sklep odpovídá dispozici přízemí; zaklenut je segmentovou klenbou. Základem dispozice přízemí jsou dvě místnosti zaklenuté stlačenou valenou klenbou se segmentovými výsečemi. Na domovní vstup navazuje vstupní podestou podkovovité schodiště do patra, prolomené nikami s konchami. Plochostropá patra, přestože si v podstatě zachovala do přestavby v r. 1966 pův. dělení příčkami, neobsahují žádné významné architektonické detaily.