Schönfeldský dům

Fasáda do Karlovy je čtyřpatrová, desetiosá, v parteru jsou proraženy krámové vstupy, na čtvrté ose je hlavní vstup s eliptickým záklenkem. Okna 1. - 3. patra jsou v pásových šambránách v parapetech s obdélnými vzorci. Nad okny probíhá meziokenní pás nad osami se štítky střídavě segmentovými, pulkruhovými a trojúhelnými. V polích nad nimi jsou v 1. patře lastury a masky faunů s girlandami, ve druhém patře jsou lasturové a kartušové motivy, ve třetím jsou páskové motivy s akantovými listy. Čtvrté patro je nad mohutnou vyloženou římsou, členěno je meziokenními pilastry. Fasáda do Anenské je hladká, v přízemí je segmentově ukončený portál s pásovým ostěním, okna jsou rámována pásovou šambránou. Průjezd je zaklenut půleliptickou klenbou s výsečemi. Velký dvůr obklopují domy nestejného charakteru. Dvoupatrové východní průčelí má v obou patrech pavlače. Pavlač prvního patra je podklenuta pěti eliptickými pasy na pilířích a je přístupná po vnějším schodišti se zděným zábradlím. Pavlač 2. patra je nesena krakorci a ozdobnými kovovými konzolami. Zábradlí má kované. Ostatní průčelí jsou hladká, členěná pouze okny v páskových šambránách a lisenami. Východní průčelí je završeno vikýři se segmentovými nebo trojúhelnými tympanony. Malý dvur má na dvou stranách pavlače nesené krakorci s kovaným zábradlím. Na pavlače se vstupuje segmentovým portálem se štukovým profilovaným ostěním. Průjezd z Karlovy je zaklenut poli křížové klenby. V průjezdu je pravoúhlý kamenný portálek, stejný je v severní stěně malého dvora a další vede do sklepa. Přízemí je klenuto gotickými křížovými nebo valenými klenbami, renesančními a barokními klenbami s lunetami.