dům U Zlatého stromu

Třípatrový dům na úzké hloubkové parcele s dvorními křídly. Uliční průčelí je symetrické, tříosé. V přízemí vlevo od středu je vstup do domu s půlkruhovým záklenkem, po stranách jsou vstupy krámové. Fasáda je členěna pilastry, horizontálně přerušovanými mezipatrovými pásy. Okna mají pásové šambrány s oblomenými hornímy rohy. Mezipatrový pás vytváří nad okny střídavě segmentové a trojúhelníkové štíty. Pod štítem na střední ose je nápis: "U zlatého stromu". Průčelí završuje hladká atika, ve středu vybíhající ve štítek, ukončený segmentovou římsou. Dvorní fasáda je čtyřosá, po pravé straně se schodištem na snížený dvorek. Východní křídlo má přízemí i patro členěno půleliptickými oblouky na pilířích. Za nimi probíhá v prvním patře pavlač. Jižní dvoupatrové křídlo je členěno plochými mezipatrovými pásy, okna jsou rámována plochými šambránami. Dodatečně předělený průchod hlavní budovy je zaklenut stlačenou klenbou s trojúhelnými hřebínkovými lunetami. Prostor vpravo je zaklenut stejně, místnost v dvorním traktu má trámový strop, druhý trámový strop je v suterénní místnosti, za kterou následují valeně klenuté sklepy. V jednom z nich je studna. Dispozici pater narušilo vložené schodiště. Východní křídlo má v J části půlelipticky valeně klenuté prostory.