dům U Zlatého hroznu

Dvoupatrový objekt nepravidelné čtyřkřídlé dispozice se dvěma vnitřními dvory. Průčelí do Hroznové ulice v přízemí pětiosé, v patrech desetiosé s nárožním bosováním, ve třetí ose pravoúhlý portál sbosováním v části záklenku. okna pater podvojně sdružená v nepravidelných intervalech, s vyznačenými parapetními římsami, jemně profilovanými šambránami a v 1. patře s rovnými nadokenními římsami. U průčelí do ul. U Sovových mlýnů je při nároží do Hroznové ul. jednoosý převýšený rizalit, sourodý s řešením fasády do Hroznové ul., nad ním excentricky umístěný trojúhelný štítek s novodobými okénky v místě původních slepých. Okna pater nižší pětiosé části rámovány stuhovými šambránami. Pětiosá pozdně klasicistní fasáda ústící do náměstí Na Kampě je horizontálně členěná kordonem nad mělce bosovaným přízemím a průběžnými parapetními římsami pater. Okna vyšších pater rámována profilovanými šambránami, v 1. patře doplněnými rovnými nadokenními římsami. Dvorní průčelí pavlačová, s nepodklenutými pavlačemi vynesenými krakorci esovitého průřezu. Severní křídlo do menšího dvora obráceného průčelí překrývají pavlače. Renesanční sklepy pod severozápadním nárožím zaklenuty stlačeně valeně, sklep pod západním podélným křídlem zaklenut valenou cihelnou klenbou. Sklepy klasicistní budovy zaklenuty segmentově. Vstupní domovní síň v přízemí zaklenuta stlačenou valenou klenbou s výsečí, zdobenou ornamentálním rámcem.