dům U Zlatého lva

Dům na rozlehlé parcele ukončující blok domů, s pozdně barokními fasádami. Hlavní objekt třípatrový, obrácený hlavním průčelím do ulice Na Kampě. Průčelí s novodobě upraveným krámcovým vchodem vlevo v přízemí, patra oddělená kordonovými římsami, vertikálně členěna svazkovými pilastry vysokého řádu do tří celků. Okna zdobena stuhovými šambránami s uchy a kapkami, doplněnými trojúhelnými římsami. Okna ve 2. patře s podvěšenými vykrajovanými čabrakami.Korunní římsa s bohatou profilací. Ve střeše dva vikýře s kasulovými okny a dva drobné novodobé vikýře s pultovou střechou. Severní průčelí čtyřosé, shodně s hlavním průčelím doplněno vikýřem s kasulovým oknem. parter částečně překryt novější přízemní přístavbou z roku 1871, obklopující dvorek. Přístavba členěna po obvodu pásovou rustikou, přerušenou pilastry vymezujícími pole s dvoukřídlými krámcovými vchody. Dvoupatrové průčelí obrácené k Čertovce je členěno v nároží rustikou, ve střeše vikýře s kasulovým a kruhovými okny. Fasády do Hroznové ul. silně zjednodušené, dvorní fasády překryté po třech stranách pavlačemi s klasicistním zábradlím. Sklepy malé, zaklenuté stlačeně valenou klenbou. Hlavní budova je zaklenutá kolmou valenou klenbou s hřebínky. Dvorní křídla plochostropá, křídlo při Čertovce zaklenuto valeně. Přístavba před severním průčelím plochostropá. Půda a přízemí objektu novodobě upravovány.