dům Královská lázeň

Tříposchoďový řadový dům obrácený jednou fasádou nad Vltavu. Přízemí je do ulice prolomeno čtyřmi segmentovými oblouky. Fasáda je pokryta pásováním, patra jsou oddělena římsami. Okna prvního a druhého patra nasedají na průběžné podokenní římsy, jsou rámována profilovanými šambránami na soklících a přímými nadokenními římsami na volutových konzolkách. Okna třetího patra jsou rámována pilastry. Korunní římsa je nesena akantovými konzolkami. Fasáda je zcela shodná s čp. 196. Západní fasáda o pěti osách je obrácena nad řeku. Nad vodou je podezdívka, nad ní pás s pásováním. V přízemí je pět vysokých oken půlkruhově zaklenutých. Nad přízemím úzká terasa. Fasáda ve vyšších patrech je obdobná jako uliční, chybí římsy. Pod domem jsou složité sklepní prostory, částečně ješte středověkého původu.