městský dům

Nárožní, čtyřpatrový trojkřídlý dům s lichoběžníkovým dvorkem. Fasáda se užitím barokního tvarosloví snaží navázat na vedlejší barokní fasádu paláce. Fasáda je prostá, podezdívka má kamenné obložení, zvýšené přízemí pokrývá bosáž, patra jsou hladká, oddělená římsami. Nároží je široce okosené se zaoblenými hranami s arkýřem na volutových konzolách ve druhém patře. V západní fasádě je na druhé ose zleva široký polokruhově zaklenutý vstup s původními vraty, ve spodní cásti trojdílnými. V patrech jižního dvorního křídla jsou pavlače. Dispozici vytváří příčný dvoutrakt v koutě půdorysu s podkovovitým representačním schodištěm. Prostory přízemí zaklenuty segmentově valeně a neckovými klenbami, ve 2. p. kruhový salón a salóny s bohatou stropní a nástěnnou štukovou druhorokokovou dekorací.