dům Hever

Bývalý mlýn je rozsáhlá čtyřkřídlá budova, křídly uzavírající vnitřní prostor lednice. Do Novotného lávky je dum obrácen dvoupatrovou fasádou s atikou o šesti osách, ke Karlovu mostu třípatrovou o pěti osách. Fasáda do Novotného lávky má honosné pusobení. V přízemí je na třetí ose půlkruhově zakončený vstup, stejně jsou ukončena i ostatní okna. Patra jsou oddělena průběžnými podokenními římsami, v prvním patře probíhá balustrový vlys. V parapetech oken druhého patra jsou konzolky. Okna mají půlkruhové záklenky, jsou rámována archivoltou na pilastrech. Krajní dvě osy obou pater jsou sdružené, v 1. patře spojeny společným trojúhelným tympanonem, ve druhém patře přímou nadokenní římsou. Nad druhým patrem je vložené polopatro s ležatě oválnými okénky, nad ním se zdvihá balustrová atika, ve středu s plným zdivem. Na něm stojí dva bronzoví gryfové, opírající se o ozubené kolo. Ze sedlové střechy vybíhají dva vikýře s oválným okénkem. Severní fasáda je ukončena trojdílným štítem se segmentovým tympanonem. Po levé straně vstupní chodby se zachovala tři pole křížové klenby, pozůstatky bývalého barokního mlýna.