dům U Geigerů

Řadový dvoupatrový dům leží na podélně disponované parcele, která zabíhá pod sousední čp. 326. Do ulice se tak obrací pouze dvojicí os klasicistně upravené dvoupatrové fasády. Klasicistní jsou patrně i vstupní dveře, přestože v nich doznívá barokní styl vykrajovanou linkou vytvářející dvě výplně nad sebou. Ostění portálku je bez profilace, vedlejší okno má segmentové ukončení a pochází rovněž z klasicistní úpravy. Přízemí je odděleno pouze průběžnou parapetní římsou, stejně jako 1. p. Okna 1. p. mají běžnou klasicistní formulaci šambrán, doplněnou nad prázdnou suprafenestrou přímou nadokenní římsou, nad 2. p. nadokenní římsy chybí. Mezi okny 1. p. je výklenek se sochou Jana Křtitele, nad ním pamětní deska: SPISOVATEL JOSEF SVÁTEK POSLEDNÍCH 15 LET SVÉHO ŽIVOTA ZDE BYDLEL A ZEMŘEL * 24. 2. 1835 † 9. 12. 1897. Ve střeše vikýř podkroví. Dvorní fasády byly nově upraveny. Studna v jihozáp. koutě dvora. Nevelký sklep byl vyhlouben pouze pod již. částí předního traktu, je patrně renesančního původu. V intriérech domu jsou dochovány dřevěné záklopové stropy (zčásti s malířskou barokní výzdobou). /podle: UPP-Malá Strana, ed. P. Vlček, Academia, Praha 1999/