dům U Černého slunce

Dům vznikl oddělením od dnešního čp. 279 po r. 1501. V r. 1879 prošel dům radikální modernizací, návrh stav. V. Svoboda. Byly zachovány jen sklepy, nadzemní podlaží přestavěno a přidáno 3. p. Podkroví je ještě mladšího původu, z r. 1928. Řadový trojpatrový dům s obytným podkrovím kryje sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s ulicí, zaujímá hloubkovou parcelu s miniaturním dvorkem. Trojosé uliční průčelí bylo v parteru nově řešeno historizujícím způsobem. Jsou tu zajímavé historizující okenní konstrukce z doby po r. 1879. 3. p. a podkrovní štít pocházejí z novější výstavby (1928). Úzký dvorek lemují ze dvou stran pavlače. V domě jsou nejcennějším prostorem gotické sklepy. Prostory jsou zaklenuty kamennou valenou klenbou. Přízemí a patra prošla radikální přestavbou, jsou plochostropá, architektonicky nepříliš zajímavá. Na stropě vstupní chodby se objevují profilovaná vpadlá pole evokující barokní styl.