Losenovský palác

Témeř obdélná hloubková parcela je zastavěna čtyřkřídlým domem kolem obdélného dvora. V zadní části parcely je další dvorek s přízemní kolnou a zahrádka. Řadová dvoupatrová hl. budova se obrací do náměstí osmiosou, palácově řešenou fasádou se zdůrazněným piano nobile 1. p. Na střední ose je vsazen segmentově zaklenutý portál v kamenném, plasticky řešeném ostění, ukončeném zvlněnou segmentovou rozlomenou římsou. Plochu supraporty zdobí štuková kartuše. Doplňují jej dvoukřídlá vrata z diagonálně složených prkének, uprostřed s půlkruhově ukončenou brankou. Záp. křídlo v obou patrech překrývá pavlač, podklenutá v přízemí dvěma arkádami na masivních sloupech s toskánskými hlavicemi; chrání ji klasicistní železné zábradlí v 1. a 2. p. Loggia pod pavlačí má křížové klenby s hřebínky. Barokní schodiště je zakončené kupolí s lucernou. Hl. budova je dvoutraktová, boční a zadní křídla jednotraktová, s drobnými nepravidelnostmi v dispozici, způsobenými starším stavem. Podsklepeno je jenom zadní dvorní křídlo jedním téměř čtvercovým a dvěma obdélnými gotickými kamennými sklepy s valenými klenbami, částečně se stopami šalování. V sev. křídle se i v přízemí prosazuje pův. gotická dispozice tří za sebou řazených místností s valenými klenbami a silnými zdmi. Dispozice parteru navazuje na přízemí, ploché stropy jsou vybaveny profilovanými fabiony. Střední sál v uličním traktu má nad třemi vchody malované supraporty s mytologickými náměty. Zachována řada pův. dubových dveří a okenic.