dům U Tří divých mužů

Třípatrový trojkřídlý dvůr s lichoběžníkovým dvorkem. Šestiosé průčelí má nepravidelně rozmístěná okna. V přízemí zcela vpravo je půlkruhový kamenný portál mírně ustouplý, je rámován archivoltou s klenákem. Okna více vlevo rámuje slepá arkáda. Přízemí je odděleno římsou. Fasádu rytmizují pouze okna. Ta jsou rámována páskovou šambránou – ve druhém patře s vykrajovaným polem v parapetu, v prvním patře s podookenní a nadokenní římsou nesenou konzolkami. Druhá osa z leva je ve všech patrech slepá až na třetí patro. Na střední ose je v úrovni prvního patra malované znamení tří divých mužů. Dvorní fasády jsou hladké, členěné pouze okny. Při východní straně obíhá podklenutá pavlač, v patrech na mohutných krakorcích. Interiér: V levé části je místnost zaklenutá valenou klenbou, v pravé části je velká téměř čtvercová místnost zaklenutá valenou klenbou s lunetami, strop je ve středu zdoben štukovým dekorativním páskovým dekorem. Na pasu při průchodu do dvora je nástěnná malba páva. Z klenutého průjezdu vede do pater dvojramenné vřetenové schodiště zaklenuté nepravidelnou oválnou klenbou, na podestě jsou klenby křížové s hřebínky. Další prostory přízemí jsou klenuty valenou klenbou. Rovněž levé křídlo domu v patře je klenuté. Sklepy jsou gotické, klenuté valenou klenbou z lomového zdiva, ve sklepě se dochoval půlkruhový portál.