dům U Tří řetězů

Objekt se skládá z dvoukřídlého domu při ulici, úzkého dvorku a dvorního domku v pozadí. Průčelí je dvoupatrové, šestiosé, na mírně zalomeném půdorysu. Přízemí je členěno pásy, mezi nimi jsou vloženy portály s kamennými ostěními, vjezdový je segmentově ukončen. Přízemí je od pater odděleno římsou. Fasádu rytmizují pouze okna se širokou páskovou šambránou s podokenními a nadokenními římsami na konzolkách. Fasádu završuje mohutná předstupující římsa, nad níž se zvedá atika členěná pilířky, která se ve střední části vyklenuje do segmentového tympanonu. Zadní budova má okna opatřena klenáky a parapetní zazdívky člení jednoduché výplně. S předním domem ji spojují pavlače na krakorcích s železným tyčovým zábradlím. Interiér: přízemí je klenuto valenými klenbami s lunetami, pouze jediná místnost má klenbu křížovou. Do patra vede vřetenové schodiště. Patro je klenuto křížovými klenbami s vytaženými hřebínky a valenou klenbou. Zároveň se zde dochovali čtyři záklopové stropy s malbami rozvilin a vinné révy s hrozny.