městský dům

Hlavní třípatrový objekt stojí při ulici, se zadním objektem za úzkým dvorkem je spojen pavlačí. Z gotického období pochází pouze sklep a část přízemí zadního stavení. Podle rozdílku kupních cen lze usuzovat na přestavby proběhlé mezi lety 1533 – 1565, 1571 a 1619. Pronikavě byl dům přestavěn někdy před rokem 1726. Byly vyhloubeny cihlově zaklenuté sklepy a vztyčena patra. Poslední stavební etapa proběhla ve třetí čtvrtině 18.století – z té doby pochází především fasáda a schodiště s pavlačemi. Fasáda domu má pouze dvě osy. V přízemí je téměř půlkruhový barokní portál s archivoltou s čabrakovými motivy. Vrata jsou barokní, pobíjená vodorovnými fošnami, které se u klapačky zalamují směrem dolů. Průčelí je členěno lizenovými rámy, okna jsou rámována páskovými šambránami s volutovými oušky a kapkami. Okna prvního patra mají í reliéfní vykrajované supraporty a zvlněné segmentové římsy. Fasádu zakončuje předstupující profilovaní korunní římsa, nad ní se tyčí štít s projmutými křídly a s oválným okénkem. Štít završuje zvlněná římsa. Ve dvoře se uplatňuje podklenutá a zastřešená pavlač s prutovým zábradlím, fasáda zadního domu nemá architektonické členění. Interiér: Přízemí přední budovy tvoří průjezd, ústící do dvorka, který je po straně lemován barokní arkádou. Do patra se vstupuje z pavlače. Patra jsou plochostropá. Pod celou parcelou jsou 2 sklepy klenuté valenou klenbou z lomového zdiva, jeden sklep má klenbu cihelnou.