dům U sv. Jana Nepomuckého

Dvoupatrový dům s pavlačemi ve vnitřním dvoře. Hlavní uliční fasáda asymetricky čtyřosá, na levé straně se sdruženými okny, V přízemí uprostřed pískovcový portál se štukovým reliéfem sv. Jana Nepomuckého na oblacích na vrcholovém klenáku, s původními dveřmi s barokním kováním a krabicovým zámkem. Po stranách portálu dva krámské výkladce, upravované a obnovované ve 20. stol.. Přízemí odděleno profilovanou římsou vzdutou nad portálem, 1. a 2. patro rámováno obíhající lizénou. Okna se stuhovými šambránami s uchy a kapkami, pod okny lambrekýny. V ploše fasády ponechána ve zlomcích černobílá sgrafitová výzdoba. Nad korunní římsou pozdně barokní vikýřový štít, završený trojúhelným frontonem, nesoucím na vrcholu pískovcovou polopostavu sv. Floriana. Na postranních křídlech štítu pilířky s krycími římsami, nesoucí dvě pískovcové pozdně barokní vázy. Zadní křídlo domu má trojosou fasádu s obdélnými okny ve stuhových šambránách, pavlače z něho přecházejí na boční spojovací kčídlo (obdobné fasády). Střední a zadní část suterénu valeně renesančně zaklenutá, navazuje na starší pozdně gotický sklep, rovněž valeně zaklenutý. Průjezd zaklenut v přední a zadní části plackami, ve střední soustavou pasů, schodiště s křížovými klenbami. V patrech dochovány původní barokní stropy a původní detaily. V přízemí bočního křídla tři stlačenými oblouky zaklenuté arkády.