měšťanský dům

Třípatrový řadový dům na parcele vzniklé sloučením dvou středověkých parcel. Hlavní trojtraktová budova uzavírá se širokým pravým křídlem vnitřní dvůr. Uliční průčelí (kombinace vrcholně barokních a pozdně barokních prvků) šestiosé, s parterem členěným pásováním, odděleným bohatě profilovanou kordonovou římsou. Patra v bocích svázaná kompozitními pilastry nesoucími vyložené kladí vytvářejí dojem postranních rizalitů. Střední plochu rytmizují lizénové rámce probíhající oběma patry. Přízemí s jednoduchými okny prolomeno edikulovým vjezdem s šikmo vytočenými pilastry po stranách. Střecha se čtvercovým vyhlídkovým pavilonem má atiku se zděnými sloupky, vyplněnou mříží. Dvorní fasády jednoduché, severní a východní křídlo novodobě upravené (východní s povrchovou úpravou napodobující sgrafito). Dům zpola podsklepen (cihelné valené klenby). V 1. patře kromě schodiště plochostropé. Koncem 20. stol. úpravy přízemí na restauraci a vinárnu.