dům U Zlatého beránka

Jednoduché, v půdorysu zalomené dvoupatrové průčelí člení sedm okenních os bez rámování otvorů pouze v 1. p. nesou okna v nadpraží hladké obdélné plěe překryté římsovými deskami. Nad obnoveným pravoúhlým portálkem v kamenném ostění s ozubem byl osazen novodobý reliéf zlatého beránka v oválném rámu. Podsklepená je pouze záp. část budovy, kde nepravidelné prostory s valenými klenbami s trojúhelnými a segment. výsečemi vymezují dosud zčásti předbarokní konstrukce. Pod kapucínskou zahradu odtud vniká další sklípek s cihelnou segmentovou klenbičkou v poslední podobe zřejme klasicistního původu. Vstup z ulice ústí do nepravidelné síně s valenou klenbou, prolomenou pětibokými výsečemi. V čele síně je situován blok schodiště na nepravidelném, v přízemí půlkruhovém půdorysu. Vpravo sousedí se vstupní síní další valeně klenutý prostor, patrně rovněž v renes. zdech, narušený vestavbou klasicistního komína. Zbývající vých. díl přízemí je plochostropý, pod kapucínskou zahradu pronikají z levého dílu přízemí rovněž dva menší prostory, zaklenuté cihelnými segmenty. Podélně dvoutraktová patra zůstala plochostropá.