dům U Zeleného věnce

Patrový řadový dům, okapově orientovaný. V jádru gotický, renesančně přestavěn, úpravy klasicistní (Josef Zobel, 1802). Uliční průčelí osmiosé, klasicistní s analyticky obnaženými fragmenty renesanční sgrafitové omítky v patře. Vstupní dveře dvoukřídlé, s proskleným nadsvětlíkem. Nad vstupem domovní znamení - zelený věnec. Střecha sedlová s novodobými vikýři. V zadní části dva malé dvorky oddělené drobnou prostřední přístavbou (M. Blecha, 1912). Podsklepena jen východní část dispozice (valené klenby). Dispozice nadzemních podlaží tvoří hloubkový trojtrakt. Přízemí zaklenuto valeně s výsečemi. Patro převážně plochostropé, střední místnost východního traktu zaklenuta valeně s výsečemi. Dvouramenné schodiště ve středním traktu.