dům U Červené židle

Řadový dům sestává z hlavní západní budovy, severního a východního dvorního křídla. Hlavní dvoupatrová budova předstupuje z uliční čáry, uliční průčelí je devítiosé (resp. šestiosé - v levé polovině jsou osy sdružené), vstupní portál zhruba ve třetí ose zprava. Vlevo nad portálem oválná kartuše původního domovního znamení, dnes prázdná. Dvoukřídlá domovní vrata s eliptickými vpadlými poli s paprsčitými výplněmi, záklenek rovněž s paprsky (překryto upoutávkovým nápisem). Podsklepena je jen severní část domu (zbytek původního gotického objektu, valená klenba). Prostory přízemí jsou s výjimkou severní části klenuty (klenby valené s výsečemi, klášterní, křížová, aj., s hřebínky či pásky). Patra převážně plochostropá. Při dvorním průčelí této budovy probíhá v prvním patře předstupující kamenná pavlač. Střecha sedlová, do dvora čtyři novodobé vikýře podkrovní vestavby (v původním barokním krovu). Severní dvorní křídlo je pouze patrové. Východní křídlo vystavěno jako jednopatrové roku 1885, r. 1926 zvýšeno o druhé a třetí patro, podsklepeno. Celé východní křídlo nově (r. 1992) upraveno pro kanceláře. V jihovýchodním dvorním nároží prosklená přístavba kryjící schodiště