měšťanský dům

Dvoupatrový nárožní dům stojí na nepravidelné parcele, která je mimo malý dvoreček při západní straně parcely skoro úplně zastavěna. Fasáda severní - do Betlémského nám., trojosá, pásované přízemí prolamují 3 segmentem zaklenuté dveře s novodobými dřevěnými výplněmi. Mezi přízemím a 1. p. kordonová římsa. V patrech se okna zdvojují. Tyto tři dvojice oken jsou pak v 1. p. spojeny rovnými nadokenními římsami. Všechna okna v 1. i 2. p. sedí na podokenní ploché římse. Okna nejsou rámována, pouze pod římsami 1. p. vpadlá výplň nad každým jednotlivým oknem. Fasáda východní - do Konviktské, řešena podobně, stěna domu sleduje zakřivení uliční čáry v mírném segmentu. V přízemí jednoduchá okna se šikmo ustupujícím rámem, okna v pravidelném rytmu, v 1. p. vlastní jednotlivé nadokenní a podokenní římsy, v 2. p. pouze podokenní. Objekt podsklepen, sklepy v severozápadní části budovy při náměstí gotického původu. Celé přízemí je zaklenuto cihelnými klenbami, již z rozsáhlé přestavby mezi rokem 1820-1826, kdy bylo tehdy zbořeno západní dvorní křídlo a nově postaveno křídlo podél Konviktské ulice. Nově bylo vyzdviženo hlavní průčelí do náměstí a provedeny všechny konstrukce v přízemí i v 1. poschodí. Současně byl dům zvýšen o druhé poschodí. Střecha sedlová s drobnými vikýřky. Klasicistní přestavba z let 1820-26.